Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Ahol segíteni tudunk

Te kitalálod mi segítünk megtalálni!

Te megálmodod mi megtervezzük

Te pihensz mi dolgozunk

Te csomagolsz mi vásárolunk

Gyakran ismételt kérdések

Rövid telefonos egyeztetés keretében átbeszéljük céljaidat. Fontos meghatározni a költségkeretet, a felújítás célját, az ingatlan hosszú távú hasznosításának módját (rövid- vagy hosszútávú kiadás, saját otthon). Ha az ingatlan már rendelkezésre áll, akkor személyes megtekintés után a tervezési ajánlatadás következik.

A célok egyeztetését követően elkezdődik a tervezői munka.

Először koncepciótervet készítünk, amelyben a funkcionalitásra helyezzük  a hangsúlyt. Ekkor adjuk hozzá az értéket az alaprajzhoz. Meghatározzuk mely helyiség milyen jövőbeli funkciót tölt be. Elsődleges szempont a használhatóság és praktikus, logikus elrendezés. A koncepciótervezés során 3D terveket is készítünk, hogy segítsünk a terekben rejlő lehetőségek meglátásában.
Ha a tervezés koncepció szinten elfogadott, elkezdjük a kiviteli tervek elkészítését. Ekkor bontási, építési, elektromos, víz terveket, valamint világításra és design elemekre vonatkozó terveket készítünk.
Az elfogadott részletes tervek alapján léphetünk a következő szintre, a kiviteli ajánlat elkészítésére.

Vannak belsőépítész és tervező irodák, amelyeknek ez az egyetlen bevételi forrásuk, így az áraikat magasan kell tartsák.
A mi tervezésre szóló díjaink messze alulmaradnak ezen irodák díjaitól. Célunk, hogy olyan kapcsolatot alakítsunk ki a megrendelőinkkel, hogy megbízzanak minket a teljes folyamat menedzselésével a kivitelezésen keresztül egészen a bútorozásig, takarításig. Ennek következtében nem egy alkalommal a teljes tervezés díját be tudjuk számítani a kivitelezésbe.
Már a tervezés során elkezdjük formálni a kivitelezés kereteit. Így ezen szakaszban az előre rögzített prioritások mentén (minőség, határidő, költségkeret) ajánlatot készítünk a kivitelezési munkálatokra és javaslatot teszünk az átadás időpontjára is.

Kétféle megközelítés alkalmazható:

  • Egyrészt az igények feltérképezése után adunk ajánlatot, ami a piacon elfogadott gyakorlat. Kérésre így járunk el.
    Mégsem ezt javasoljuk, ugyanis Megrendelőként – mert mi is állunk azon az oldalon is – számtalanszor tapasztaljuk, hogy ugyanazon kiírásra (igénylista vagy akár kész tervek birtokában is) jelentősen eltérő ajánlatokat készítenek a kivitelezők. Azaz MÁST értenek a leírt/egyeztett műszaki tartalom alatt. Ez egy olyan útvesztő, amelyben a Megrendelő hamar konfliktusba keveredhet a kivitelezővel az “én azt hittem ez benne van az árban” kezdetű mondatokkal.

 

  • Ezért javasoljuk a másik irányt: a Megrendelő előre meghatároz egy költségkeretet és abból hozzuk ki a legmagasabb műszaki és design tartalmat. Ez utóbbi esetben sokkal egyszerűbb körülhatárolni mik a szükséges költések és mennyi marad design elemekre (pl.: burkolatokra, falszínre).
Telefonos igényfelmérés során ökölszabályokat tudunk megosztani a Megrendelővel és a lakás felmérésekor egy nagyságrendi becsült összeget is meghatározunk. Az írásos (e-mail) ajánlatban adjuk meg a teljes költségvetést. Fontos, hogy mi részletes költségvetést készítünk. Ajánlatunkban a m2, folyóméter, m3 az egyes fázisokra vonatkozó feladatok egyértelműen, részletesen le van írva.
Ajánlat elfogadását követően nem változtatunk az árainkon, az a projekt során végig fix marad.
Tervezés esetén a terv elkészítése után számlázunk.
Kivitelezés során nem kérünk előleget. Az egyes munkafázisokat követően, utólag számolunk el.
Az építőiparban ténylegesen sok a bizonytalanság. Kivitelezők jönnek-mennek, a színvonal sokszor alacsony.
Mi saját tulajdonú ingatlanokkal foglalkozunk első sorban és egyszerre vagyunk vevők, eladók, megbízók és megbízottak. Pontosan tudjuk mit vár el a Megbízó, mert mi is ugyanazt várjuk el Megbízóként: pontos kommunikáció, tervezhető költségek és időbeni feladatok, tisztesség és szép munka.
Az elvárásaink másokkal és magunkkal szemben is nagyon magasak. Éppen ezért vállalunk garanciákat munkáinkra.
Az átadással nem szeretünk csúszni, így ha túlterheltek vagyunk akkor azt már az ajánlatadás során jelezzük a Megbízónak. Az ajánlat elfogadását követően – a megállapodott időbeni kereteknek megfelelően -azonnal elkezdjük szervezni a munkát.
Feladat mennyiségétől függő. Viszonyításképpen egy kisebb munka, így festés egy 40m2 lakás esetén 1-1,5 hét. Míg ugyanekkora lakás teljes felújítása 2,5-3 hónap időtartamú. Egy 80m2-es lakás felújítása 4-4,5 hónapot tesz ki.
A kivitelezés után a lakás nagytakarítása, majd pipere takarítás következik. Ezután az időközben megrendelt bútorok kicsomagolása, összeszerelése a feladat. Felkerülnek a karnisok, függönyök és dekorelemek is. Legvégén pedig az apró díszek, fotózáshoz szükséges eszközök (törölköző, szappantartó, teríték, virág…) kerülnek elhelyezésre.